Over ons

Woonboog: sterke mensen, sterke buurten

Woonmaatschappij Woonboog wil een kansrijke omgeving creëren via kwaliteitsvol en betaalbaar wonen. Onze huurders en kopers vinden bij ons een eigen thuis. Samen werken we aan sterke buurten waar het goed leven is.

Woonboog verhuurt 4.700 woningen en bouwt en renoveert continu verder op maat van onze doelgroepen. Je kan bij ons een betaalbare woning kopen of intekenen op een voordelige Vlaamse Woonlening. Als private eigenaar kan je jouw woning via ons verhuren. Samen werken we aan structurele oplossingen voor de hoge woonnood.

Woonboog staat symbool voor verbinding van mensen en buurten. Een boog is sterk en stabiel maar zacht van vorm. Het is een stevig dak dat op een warme manier bescherming geeft aan alle bewoners.

Woonboog is het resultaat van de samensmelting van DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en SociaalVerhuurKantoor Noorderkempen. Samen vormen we één woonmaatschappij in de regio Kempen-Midden.

Onze 70 medewerkers werken samen met de gemeenten Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Kasterlee, Lille, Mol, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout en Vosselaar.

SVK Noorderkempen: historiek

Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen vzw, kortweg SVK Noorderkempen vzw, is net als vele andere SVK’s in Vlaanderen opgericht vanuit de OCMW’s en welzijnsactoren om een antwoord te bieden aan woonbehoeftigen die op de private huurmarkt moeilijk of niet aan bod komen. SVK Noorderkempen vzw werd opgericht in 1994..

SVK Noorderkempen vzw huurt woningen op de private huurmarkt om deze onder te verhuren aan kandidaat-huurders op haar wachtlijst. Toewijzen doet het SVK op basis van een puntensysteem. Door als organisatie zekerheden te garanderen aan eigenaars, kan het SVK woonzekerheid bieden aan maatschappelijk kwetsbare groepen.

SVK Noorderkempen vzw werkt samen met partnerorganisaties als OCMW’s, CAW De Kempen vzw, de Stadsregio Turnhout en gemeentebesturen.

Contacteer ons